Ensikosketus ekologisempaan hiustenhoitoon

Jo pääsykokeissa tuli tunne siitä, että olen omieni joukossa.
Positiivista energiaa, äärettömän mielenkiintoisia ihmisiä, jooga opettajia, reiki-hoitajia ja siis aivan uskomattoman kauniita sieluja.  Ja tämä havainto on vahvistunut näiden parin päivän aikana. Kuinka voi olla niin samalla aaltopituudella ihmisten kanssa jotka olet vasta tavannut?!
Liitelen jossain positiivisen innostuksen sfääreissä, etten oikein osaa selittääkkään. Mutta asiaan.


Ensimmäinen päivän teemoina oli kestävä kehitys kampaamossa sekä Intialainen päähieronta. 
Kierrätys ja ekologisuus on ollut niin pitkään osa arkeani, että odotin innolla hieronta-osuutta.
Kauniin, aurinkoisen päivän kunniaksi oppitunti pidettiin koulun pihalla auringossa.
Sain olla mallina, kun luokkakaverini teki minulle n.45min Intialaisen päähieronnan. Ja täytyy myöntää, että koskaan en ole kokenut samanlaista totaalista rentoutumisen tunnetta ja pystynyt samalla tavalla antamaan itselleni lupaa vain olla ja nauttia.
Voisin tarinoida tunti tolkulla lävitseni virranneista energioista ja ihmeellisistä korvien kuumotuksista mutta yritän hieman toppuutella itseäni ja pysyä maan pinnalla.


Seuraavan päivän ohjelmassa päästiin syvällisemmin Merilevän eli Karrageenin maailmaan. Pikaisesti sivuutettiin myös öljyjä ja puhdistavia savia sekä turvetta. 
On uskomatonta kuinka vahvoja luonnontuotteet ovat. Väärin käytettynä jopa vaarallisia.


Edellispäivän parini joutui olemaan poissa toisena päivänä ja sain taas olla hemmoteltavana. Opettaja teki ensin Intialaisen päähieronnan ja jo 5min kohdalla olin purjehtinut jonnekkin täysin muualle kuin siihen luokkahuoneeseen muiden oppilaiden eteen. 
Tämän jälkeen oli "hoitoaineden" valmistuksen aika.


Savien väri ja hoitotarkoitukset vaihtelevat niiden sisältämien mineraalien mukaan. Esimerkiksi punaisessa savessa on enemmän rautaa kuin vaikka valkoisessa savessa. 
Savi on niin voimakkaasti puhdistava, että meidän ryhmän blondeille sitä ei missään nimessä voinut suositella.


Merilevä sen sijaan kosteuttaa hiusta ja hiuspohjaa tehokkaasti sekä poistaa kuona-aineita ja metalleja. Sitä uskaltaa käyttää arempaankin hiuspohjaan. Ja käsitellympään hiukseen.


Levä keitettään ja siivilöidään ja geelimäinen uute levitetään hiuksiin vaikuttamaan.


Intialainen päähieronta tehostaa hoitojen vaikutusta ja vilkastuttaa lymfa-kiertoa. Kuona-aineiden poistuessa kropasta tehokkaasti saakin kiskoa vettä litra kaupalla ja juosta vessassa koko loppuillan.


Punainen savi syväpuhdistaa tehokkaasti.
  

Intoo täys ku ilmapallo voisi sanoa!
Olen niin hullaantunut tästä uudesta informaatiosta. Yllättynyt siitä miten tehokkaita aineita luonto meille kasvattaa, kun vaan muistetaan pitää siitä huolta kaikki.
Hiukset ovat merilevä-hoidon jäljiltä pehmeämmät kuin koskaan. 
Hierontojen jäljiltä pää ja sydän, kevyempiä kuin koskaan.
Tuntuu, että luokkahuoneessa sirisee sellainen energioiden kenttä (-siis hyvällä tavalla) että kotiin päästyäni kroppa on aivan sekaisin, väsynyt mutta onnellinen.
Mutta nyt on taas noustava juomaan, niin tehokkaasti vaihtuu aineet kehossa että kahvikupposen jälkeen tuli vallan krapulainen olo.



Kommentit