Merilevä

Muutama vuosi sitten levät nauttivat suurta suosiota superfoodien saralla. Spirulina ja Chlorella ovat varmaan monelle tuttuja smoothien raaka-aineita sillä ne sisältävät uskomattomat määrät aminohappoja, vitamiineja ja mineraaleja.



Karrageeni taas on varsinkin punalevissä esiintyviä polysakkarideja. Sitä käytetään paljon elintarvikkeissa gelatiinin asemasta. Tämä E 407 nimellä kulkeva lisäaine toimii paksuntajana ja stabiloijana esimerkiksi vispikermassa.
 Mutta entäs kun tätä vatsahaavalääkkeenäkin käytettyä geeliä sivellään hiuksiin ja hiuspohjaan? 

Ennen ja jälkeen merileväpuhdistuksen

Karrageeni puhdistaa hiusta tehokkaasti. Erityisen mainio se on poistamaan hiuksesta metallijäämiä. Metallit päätyvät hiukseen hanavedestä ja varsinkin blondit tietävät miten tunkkaiselta ja jopa vihreältä vaalennettu hius näyttää kun vedessä on paljon kuparia. Liian keltainen tai lämpimän sävyinen hius taas on pullollaan rautaa. 
Samalla, kun levä puhdistaa metallijäämät hiuksesta se paikkaa ja kosteuttaa vaurioitunutta hiusta. Myös karrageenilevä sisältää 20 aminohappoa jotka auttavat hiuksen proteiineja jälleenrakentamaan itseään. 


Merileväpuhdistus sopii hyvin tehtäväksi paaston tai muun puhdistuskuurin aikana tai muutama viikko antibiottikuurin jälkeen (ei aikana sillä antibioottien kuljetinaineena toimivat metallit saattavat häiriintyä merilevän puhdistavasta vaikutuksesta.) Tai ennen kasvivärjäystä.

Kuvissa näkyvistä "kikkareista" keitetään lämmin geeli jonka annetaan vaikuttaa hiuksessa kylmän pyyhkeen alla vähintään 30min. Samalla kun karrageeni kiehuu on hyvin aikaa intialaiselle päähieronnalle jossa voit hetkeksi matkustaa pois arjen kiireistä ja hemmotella itseäsi. Sillä vain silloin, kun voit itse hyvin pystyt levittämään aitoa iloa ja hyvää energiaa ympärillesi.  








Kommentit