Koulutettu ekokampaaja

Upea titteli. En edes tiedä mistä aloittaa tämän vuoden kestäneen koulutuksen purkaminen. Tämä ei tosiaan ollut vain hiustenlaittoa.
Monet kampaajakollegat tietävät varsin hyvin, että kampaaja ei kaunista vain ulkokuorta. Kampaajalle kerrotaan ilot ja surut. Erot ja rakastumiset. Varsinkin nyt yksin työskennellessäni huomaan, kuinka helppoa on jopa tuntemattomien puhua minulle todella kipeistäkin asioista. 
Koen, että näiden tunteiden kohtaamisen olen saanut valtavasti eväitä ekokampaajakoulutuksessa. Unohtamatta tietenkään tietoa upean luontomme kyvystä hoitaa sekä sisäistä, että ulkoista olemustamme.



Kasvivärit kokevat uutta nousua kuluttajien keskuudessa. Nyt myös isot kosmetiikkafirmat ovat lähteneet mukaan tähän luonnonllisempaan maailmaan. Mikä on tietysti mahtavaa. -maailma muutuu.

Koulutetut ekokampaajat käyttävät puhtaita, vain kasvia sisältäviä värejä. Me ymmärrämme miten kasviväri toimii ja millaisissa lämpötiloissa väri on omimmillaan.
Kasviväri ei tarvitse öljyjä tai synteettisiä suoraväripigmenttejä toimiakseen. Päin vastoin. Öljy imee väriä itseensä ja näin ollen osa pigmentistä valuu pesun myötä viemäriin. 
Me tiedämme millaisen puhdistushoidon hiuksesi ja hiuspohjasi tarvitsee ennen väriä, jotta se säilyy kauniina pitkään ja väristä saadaan intensiivinen ja peittävä.


Tykkään ihan höpönä tästä hennatusta tukastani. Latva on värjätty viimeksi jouluna ja väri on edelleen intensiivinen oranssi. MIKÄÄN kemiallinen väri ei ole minulla näin hyvin pysynyt vaan joka pesussa on saanut käyttää sävyttäviä naamioita. 
Olen aina luullut omaavani ohuen tukan mutta nyt vaalennukset jätettyäni ponnarin paksuus on tuplaantunut. Hiuksen pintaa kun ei enää rikota kemiallisella käsittelyllä. En malta odottaa kasvaako hiukseni myös yli solisluun pituiseksi nyt kun sitä ei enää hapeteta synteettisillä käsittelyillä. Olen elänyt siinä uskossa, ettei hiukseni voi koskaan kasvaa pitkiksi mutta niitä onkin värjätty jo 12 vuotiaasta saakka. 

Jos kasvivärjäys kiinnostaa. Meidät koulutetut ekokampaajat tunnistat pian tämän näköisestä tarrasta ikkunassa:

Koulutetun ekokampaajan penkkiin istuminen ei ole vain hiustenhoitoa. Se on kokonaisvaltaista, tasapainottavaa ja ymmärtävää hoitamista myös tunnetasolla.
Ei ole vain pelkkä hippi-meemi, että sisäinen kauneus näkyy ulospäin. Kun mieli ja keho on tasapainossa, rauhassa itsensä kanssa se näkyy ulos. Silmät ovat kirkkaat ja hymy on aitoa. En tiedä mitään kauniimpaa kuin kevyt mieli, hyvä itsetunto ja kunnioittava käytös muita kohtaan. Päivän lopuksi kukaan ei muista miltä näytit, mitä sanoit vaan sen miltä seurassasi tuntui olla.
Me olemme syvästi tuntevia olentoja ja meitä ohjaavat tunteet. Välillä se tuntuu unohtuva emmekä ehdi olemaan aidosti läsnä itsellemme ja toisille.



Mindfullness treeni:
Sulje silmät, vedä kolme kertaa syvään henkeä. 
Laske käsi sydämellesi ja sano mielessä tai ääneen itsellesi " Olet ihana, minä rakastan sinua."
Tämän saattaa joutua toistamaan itselleen useampana päivänä ennen kuin todella tunnet rakkauden mikäli olet laiminlyönyt itsesi rakastamista pitkään. Se ei ole itsekkyyttä, se on välttämätöntä välittämistä omasta hyvinvoinnista joka heijastuu kaikkeen käytökseesi. Myös muita kohtaan.



Kommentit